سنگ ها یکی از ابتدایی ترین مصالح برای ساخت و ساز از گذشته تا به امروز بوده اند و به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارند طرفداران زیادی را به خود جذب کرده اند . انواع سنگ در ساخت و ساز استفاده می شود که بر اساس ویژگی ها ی آن ها از هرکدام در بخش های مختلف استفاده می شود . اگر بخواهیم از سنگ به عنوان مصالح برای ساختمان سازی استفاده کنیم باید ابتدا با انواع سنگ آشنا شویم و ویژگی های آن ها را مطالعه کنیم . در پایین شما می توانید به مطالعه انواع سنگ بپردازید :
سنگ گرانیت :
سنگ گرانیت که با نام سنگ خارا هم شناخته می شود نوعی از سنگ های آذرین درونی است که به صورت دانه های متوسط تا درشت در بافتش دیده می شود . این سنگ از سنگین ترین و مقاوم ترین انواع سنگ است که به دلیل این مقاومتش از آن می توان در سنگفرش بیرونی مکان هایی که در معرض عبور و مرور زیاد می باشند و همچنین در نمای بیرونی و سنگفرش داخل ساختمان و پله ها استفاده کرد . از دیگر ویژگی های این سنگ مقاومت آن در برابر نفوذ آب و اثر ضربه اشاره نمود . یکی از معایبی که این سنگ دارد قیمت بسیار بالا آن نسبت به انواع دیگر است همچنین این سنگ دارای ممنوعیت استفاده در بیمارستان ها است چرا که خاصیت رادیواکتیو دارند که طبق تحقیقات اخیر با قرار گرفتن این سنگ در محیط های دارای تشعشعات x، گاما، میدان های مغناطیسی قوی، مواد شیمیایی قوی از خود امواج رادیو اکتیو ساتع می نماید و در این زمینه بسیار خطرناک می باشد.
سنگ مرمر :
سنگ مرمر از انواع سنگ های آهکی درونی است که تحت فشار و حرارت به واسطه تبلور مجدد هنگام دگرگونی سنگ های آهکی ایجاد می شود . از سنگ مرمر به دلیل زیبایی و جلا پذیری بالا برای دکوراسیون داخلی، کفپوش، ستون ها، پله ها و تزئینات داخل ساختمان استفاده می شود . البته از این سنگ علاوه بر ساختمان سازی در مجسمه سازی نیز استفاده می شود . سنگ مرمر دارای مقاومت ، سختی و طول عمر بالا است البته مرمری که از کوآرتز تشکیل شده باشد نسبت به سنگ مرمر کلسیت از سختی بیشتری برخوردار است .مقاومت سنگ مرمر در برابر رطوبت و آلودگی کم است .
سنگ مرمریت :
سنگ مرمریت نوعی سنگ آهکی رسوبی است که تا حدودی دگرگون شده است .این سنگ هیچ شباهتی به سنگ مرمر ندارد. سنگ مرمریت نسب به سنگ های دیگر سبک تر بوده اما از پایداری بالایی برخوردار است و مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف جوی داشته و استحکام فشاری و کششی آن بالا است . از سنگ مرمریت به دلیل جذب آب بالایی که دارد در محیط های مرطوب و آبریز مانندسرویس بهداشتی ، آشپزخانه و حمام استفاده نمی شود . از این سنگ جهت ساخت فضای داخلی ساختمان استفاده می شود و از طرفی تنوع رنگ بالا و امکان پیاده سازی نقش ها بر روی این سنگ و ساب پذیری آن توانسته آن را از دیگر سنگ ها متمایز نماید .
سنگ تراورتن :
سنگ تراورتن نوعی سنگ آهکی است که از رسوبات به جا مانده در چشمه های آب گرم و غارهای آهکی تشکیل شده است . این سنگ دارای تنوع رنگ بالا است و در دو نوع طرح دار و بدون طرح برش داده می شود . از ویژگی های بالایی که این سنگ دارد مقاومت بسیار زیاد آن نسبت به هوازدگی ، آلودگی ، اشعه خورشید و گرما و سرما است . از سنگ تراورتن به دلیل ویژگی هایی که دارد علاوه بر فضای داخلی ساختمان می توان در نماسازی ساختمان نیز استفاده کرد . این سنگ در رنگ های زرد، قهوه ای، قرمز، لیمویی، خاکستری، سیاه و سفید دیده می شود .
سنگ کوارتزیت :
سنگ کوارتزیت نوعی سنگ دگرگون و بسیار سخت است . این سنگ دارای مقاومت در برابر هوازدگی است به همین دلیل از این سنگ برای پوشش دیوارها، نماکاری ساختمان، سطح پله ها و کف زمین استفاده می شود . ظاهر سنگ کوارتزیت بلوری و زبر و رنگ آن قرمز، خاکستری و قهوه ای سوخته است . قیمت سنگ کوارتزیت دارای قیمت پایین تری نسبت به انواع سنگ دیگر است .
سنگ گابرو :
سنگ گابرو نوعی سنگ آذرین قلیایی است که در ساخت کانتر کابینت، کاشی کف، سنگ نما و سنگ تزئینی ساختمان استفاده می شود . مقاومت سنگ گابرو در برابر هوازدگی بالا می باشد، به همین دلیل از آن برای نماکاری ساختمان و کفپوش استفاده می کنند. سنگ گابرو در رنگ های سبز، سیاه و خاکستری مایل به سبز دیده می شود .